Skip to content

Behandelingen

PLUKKEN

Een plukvacht ruit om de drie maanden, sommige honden een keer per half jaar. Deze vacht wordt handmatig door ons geplukt als de vacht plukrijp is. Kom dan gerust langs voor een check bij twijfel.

Knippen op de hand

Elk ras kan ik desgewenst geheel op de hand knippen. De kop, staart en poten knip ik sowieso altijd op de hand. We zijn zeker geen scheerschuur. Uw hond tippelt met een mooi ras-eigenmodel de salon uit zodat jullie samen de show kunnen stelen in het bos.

Ontwollen

Dit doen we met een ontwolkam, een matbreaker en de waterblazer. Het is zwaar werk maar eenmaal gedaan voelt uw hond weer lucht op de huid en is hij /zij u zeer dankbaar, mega fluffy en ultra knuffelbaar.

Scheren

In het dosier van uw hond houden we bij welke lengte u uw snoetie gekort wilt hebben, ook alle andere bijzonderheden houden we hier zorgvuldig bij.

Uitdunnen

Denk hierbij aan Bearded Collies of een schapendoes. Met een effileerschaar kan ik de vacht weer mooi luchtig maken en glad laten vallen.

Ruibehandeling

Zeer populair bij labrador-eigenaren en alle kortharige honden. Deze honden verharen het hele jaar door maar hebben wel degelijk periodes waarin het erger is. Met name wanneer de zomer of wintervacht uitvalt. Een verademing voor uw huishouding.

Puppytrim

Voor puppies is het naast een puppycursus ook erg belangrijk om te wennen aan de kam en vachtverzorging. Kom langs om ze laten wennen aan de geluiden en de trimtafel. We kunnen een mini trim doen met wassen, blazen, oogjes / oren / voetjes en sanitaire gedeeltes vrijknippen. Het baasje mag er bij blijven om foto’s te maken voor het thuisfront.

Nagels

Te lange nagels is niet goed voor het gestel. Uw dier kan op zijn hakken gaan staan en last krijgen van zijn gewrichten. Meestal kan ik het wel even tussendoor doen. Zo gepiept.

Anaalklieren legen

Sommige honden kunnen zelf niet goed (genoeg) hun anaalklier legen. Vaak te herkennen aan het ‘sleetje rijden’. Om anaalklierbreuk te voorkomen kan ik uw hond hierbij helpen. Deze leeg ik uitwendig dus dit doet geen pijn en geeft geen kans op reptuur van de slijmvliezen.

Oorpluk / cleaning

Bij overmatige beharing van het oorkanaal, dient deze leeg gemaakt te worden door het te plukken. Bij oorsmeer ontvetten we het oor met een cleaner. Om een oorontsteking te voorkomen, dient het oor leeg te zijn. Vooral bij labradoodles is dit vaak een probleem

Tandbehandeling

Met mijn speciale Emi Pet hondentandenborstel en krabber kan ik als uw hond het toestaat de tanden reinigen. De bijbehorende speciale tandpasta communiceert met de tandenborstel die zulke hoge tonen maakt dat een hond deze niet hoort. De borstel trilt niet waardoor het niet eng is. Het tandsteen wordt hard en krijgt barstjes. Met de krabber kets ik daarna het tandsteen er af. Uw hond krijgt weer een lekkere frisse waffel.

Creative Grooming

Waarom? Omdat Trans-Fur-Mation zo leuk is! Alle verven zijn op diervriendelijke eetbare groente basis gemaakt...

Uw Hond weer laten stralen?
Bekijk onze tarieven